Читај ми!

Идилични градићи у Калабрији нуде до 30.000 евра младима да дођу и живе у њима

Да ли сте икада сањали о томе да отворите радњу или покренете неку радионицу у идиличном градићу на југу Италије и да вам за то још плате?

Италијански регион Калабрија (врх чизме) нуди до 28.000 евра током три године свакоме ко хоће да се пресели у неки од неколико градића са мање од 2.000 становника.

Нека од места су на обали, а нека у унутрашњости – Ајета, Сан Донато ди Нинеа, Чивита, Албидона, Качури, Санта Северина, Сант Агата дел Бијанко, Замо и Бова.

Регионалне власти, ипак, новац не дају на лепе очи. Нови становници морају да се обавежу и покрену неки бизнис. Или да отворе нешто своје или да уложе у постојеће.

Осим тога, морају да се потпуно преселе и пријаве боравиште у једном од градића и не смеју да буду старији од 40 година. Такође морају да буду спремни да се преселе у Калабрију 90 дана након прихватања апликације.

Локалне власти се надају да ће понуда привући младе проактивне људе да оживе градиће који нестају.

Члан регионалног савета Ђанлука Гало каже за Си-Ен-Ен да још треба да усагласе све детаље, тачну количину новца који би месечно био исплаћиван и да ли да у понуду укључе и већа села до 3.000 људи.

Очекује да млади људи који дођу отворе неки угоститељски објекат, попут хостела и ресторана, занатску радњу или покрену фарму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи