Читај ми!

Бубњар Битлса окончао судски спор око имена сексуалних играчака „Ринг О“

Бубњар Битлса, Ринго Стар, окончао је спор око заштитног знака са компанијом за производњу играчака за одрасле око имена њиховог производа „Ринг О“. Икона рокенрола је тврдила да назив овог сексуалног помагала превише асоцира на његово име што би могло да укаља његову репутацију.

Ричард Старки, познат под уметничким именом Ринго Стар, окончао је вишегодишњу правну битку са „Пацифик холдингсом“ и „Моментум менаџментом“, матичним компанијама произвођача сексуалних помагала „Скриминг О“ (Screaming O), показују недавно објављени судски документи, преноси Раша тудеј.

Ова компанија се бави послом производње ове врсте помагала од средине 2005. године. Међу осталим производима више од деценију су продавали и прстење за пенис под именом „Ринг О“, пошто су 2008. године постигли споразум о суживоту са иконом рокенрола Рингом Старом који је своје име брендирао у Сједињеним Државама.

Примирје између музичара и произвођача играчака за одрасле окончано је након што је „Скриминг О“ покушао да званично заштити свој производ под именом „Ринг О“. Тај потез је изазвао дуготрајну правну битку која је започела 2019. године, а адвокати музичара су инсистирали да бубњар Битлса „не жели да има било какве везе са тим производима“, додајући да ће веза секс-играчке нанети љагу његовом „имену, репутацији и заштићеном имену“.

„Потрошачи ће вероватно помислити да се Стар упустио у посао за производњу сексуалних помагала – а то је асоцијација коју он никако не жели“, наводи се у документу који су поднели адвокати Ринго Стара.

Произвођач играчака за одрасле је, међутим, узвратио ударац, оптужујући музичара за „неосновано чување заштитног знака“. Поред тога, компанија је смело инсистирала и на томе да су Старови обожаваоци превише стари да би купили производ компаније, док је мало вероватно да ће њихова циљна група повезати прстен за пенис са 80-годишњим музичарем.

Само „одређена генерација купаца“ повезала би „Ринг О“ са бубњарем Битлса, док већини купаца то не би ни пало на памет, навео је правни тим компаније, захтевајући од музичара да пружи „конкретне чињенице“ како би поткрепио своје наводе.

После више застоја у преговорима, две стране су се на крају споразумеле. „Ринг О“ може да добије свој заштитни знак, али да га користи само за „сексуалне играчке за одрасле и спрејеве за десензибилизацију“.

Лого бренда мора да има јасно видљив размак између речи „Ринг“ и „О“, и произвођач се обавезао да ће „избегавати било какве активности које би могле довести до забуне“ између назива прстена за пенис и музичара, како не би „деградирали, укаљали или омаловажили“ Старову репутацију и имиџ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи