Читај ми!

Оглашена продаја „мајбаха" у Црној Гори - почетна цена већа од пола милиона евра

Министарство финансија и социјалног старања Црне Горе, објавило је позив за учешће на јавном надметању за продају аутомобила марке Мерцедес-бенц, модел „мајбах С 650", регистарских ознака PG-ХМ542.

„Сваки евро је важан у години социјалне правде! Расипништву је крај, новац од продаје иде тамо где је најпотребније - социјално угроженима", рекао је министар Милојко Спајић, а како је наведено у огласу, почетна цена наведеног возила је 456.933,18 евра, преноси портал vijesti.me.

„Продаја имовине ће се вршити јавним усменим надметањем у Будви, Бабин до, Улица Осма, бр. 1, у петак, 23. јула, са почетком у 19:00 часова", наводи се у огласу објављеном на сајту Владе Црне Горе.

Право да учествују на јавном надметању имају подносиоци пријава, односно сва заинтересована лица која уплате депозит у износу од пет одсто од износа почетне цене за предметну имовину, и то 22.846,65.

Влада Црне Горе је средином фебруара усвојила предлог за давање сагласности за продају два „мајбаха".

Тада је премијер Здравко Kривокапић рекао да ће средства од продаје бити уплаћена у буџет, и да ће се користити за помоћ угроженим грађанима.

Два „мајбаха" је крајем 2017. и почетком 2018. купила Агенција за националну безбедност за 1,2 милиона евра.

Вијести подсећају да је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић недавно изјавио да председник Мило Ђукановић није испоштовао закључак Владе, којим је одређена продаја „мајбаха", и да се оглушио се о захтев који му је упутила Агенција за националну безбедност (АНБ) за повраћај возила, како би се спровео поступак продаје.

Због тога се, како је казао, процена вредности возила не може извршити.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи