Кронен цајтунг: Европа безбедна за туристе, Косово изузетак

Готово читава Европа важи за безбедну туристичку дестинацију, а изузетак је Косово, преноси бечки дневник „Кронен цајтунг“ позивајући се на „Травел риск мапу“.

Лист наводи да туристи пиликом избора дестинација узимају у обзир страх од тероризма, високу стопу криминала и услове за медицинску заштиту, те је, имајући то у виду, Аустрија у овом тренутку изузетно пожељна дестинација.

У Аустрији, како наводи лист, стално расте број домаћих туриста, па тако статистика бележи да је прошле године чак 87 одсто Аустријанаца најмање једном одмор проводило у својој земљи.

Као посебно безбедне дестинације помињу се још Словенија, Швајцарска, Луксембург, Норвешка, Данска, Шведска и Финска, али и Гренланд и Исланд.

Такође, наводи лист, незнатан безбедносни ризик је у Аустралији, Новом Зеланду, Кини, Јапану, САД и Канади, као и деловима Јужне Америке, док је сасвим небезбедно у Африци и на Средњем истоку.

Екстремно високи ризик је у Авганистану, Сирији, Сомалији, Малију, Ираку и Јемену.

Министарство спољних послова Аустрије на свом сајту има упозорења за многе државе, а пре свега за Авганистан, Ирак, Јемен, Либију, Мали, Мауританију, Нигерију, Сомалију, Јужни Судан, Сирију и Централноафричку Републику.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи