Због бактерија обрачун с локалном брзом храном у Дубаију

Власти Дубаија кренуле су у обрачун с тезгама за шаварму, локалну брзу храну сличну грчком сувлакију. Државни медији су објавили да ће скоро половина тезги за шаварму бити затворена, или ће морати да престану да продају ту популарну врсту уличне хране.

Лист Абу Дабија Нешенел пише да је Султан ел Тахир, шеф санитарне инспекције Дубаија, рекао да су власници више од 570 тезги за шаварму добили рок од шест месеци да своје пословање ускладе са новим прописом о хигијени.

Ел Тахир каже да је 113 тезги већ престало да прави „шаварму“, док ће 141 тезга бити затворена.

Шаварма се састоји од слојева зачињеног мешаног меса: пилетине, јагњетине и говедине и пече се напољу, на усправном ражњу, као сувлаки.

Ел Тахир је рекао да се у Дубаију, где је време веома топло, бактерије лако шире на уличним тезгама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи