Читај ми!

Воштани јунаци „Ратова звезда" у „Мадам Тисо“

Јода, принцеза Леја, Лук Скајвокер, Дарт Вејдер и 12 других јунака серијала „Ратови звезда“ од суботе ће се наћи пред публиком у музеју воштаних фигура „Мадам Тисо“ у Лондону.

Чувени музеј је рекреирао 11 сцена из шест досадашњих филмова популарне франшизе, пружајући фановима узбудљиво интерактивно искуство са омиљеним ликовима научнофантастичног света.

Тим од 180 вајара, власуљара и дизајнера радио је више од годину дана на изради најпознатијих сцена из Ратова звезда, укључујући ону у којој Дарт Вејдер открива да је отац Лука Скајвокера.

Поставка, у комплету са звуком светлосних мачева и свемирским визуелним ефектима, својеврсни је увод у наредни, жељно ишчекивани наставак серијала Ратови звезда: Епизода VII - Буђење силе који у бисокопе стиже у децембру.

У музеју наводе да су радили у тесној сарадњи са студиом „Волт Дизни“ и продукцијском кућом „Лукасфилм“ и додају да је цео пројекат коштао 2,5 милиона фунти (3,91 милион долара).

„Израда сваке фигуре трајала је око четири месеца, али је за оне веће, попут дебелог Џабе Хата, било потребно нешто више времена. Њега смо морали да направимо у посебном складишту“, изјавио је за Ројтерс генерални директор музеја Бен Свит.

Гаргантуански Џаба Хат, један од најмоћнијих свемирских разбојника, највећа је фигура поставке: висок је 1,5 метра и дуг 2,9 метра, а тежи 222 килограма.

Најмања фигура, пак, је фигура његовог пајташа Крамба која има свега 41,2 центиметра.

На израду чупавог Чубаке, за ког је коришћена права длака јака, потрошено је близу 1.000 сати рада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи