Читај ми!

Колико кошта пиво у Србији и људска опсесија ценама широм света

„Гугл“ претрага често може да укаже на неке чудне социолошке ствари, а понекад да буде и веома занимљива као што су резултати претраге на питање колико кошта жељена ствар у одређеној земљи. Оно што људе енглеског говорног подручја највише занима када је реч о Србији јесте колико у Србији кошта пиво!

Сајт Fixr, који служи као ценовни водич за било који посао или услугу која некоме затреба, истраживао је „Гуглову“ претрагу и дошао до прилично фасцинантних, смешних, а у неким случајевима и узнемирујућим података.

Упркос томе што су резултати добијени на основу претраге претежно Американаца, они нису ни код нас много другачији.

Кад је реч о Европи, људе највише занима колико у Швајцарској кошта „ролекс“, колико ће их изаћи да усидре јахту у Монаку, да ураде естетску операцију носа у Албанији или да лете „мигом“ у Русији.

Можда ни не изненађује да, када је реч о Србији, људе највише интересује колико кошта пиво, а заједно са нама у друштву пивопијских дестинација су и Чешка, Словачка, Белгија, Данска и Естонија.

Такође, људе занима колико кошта кафа у Хрватској, хлеб у Македонији, венчање у Грчкој и кућа у Румунији.

Што се узнемирујућих резултата тиче, људе који путују у Летонију, Бугарску и Украјину највише занимају проститутке, а иста је прича и са Бразилом. Још бизарнији подаци су да људи желе да знају колико кошта бубрег у Ирану, колика је цена кокаина у Чилеу или робова у Мауританији.

Ипак, већина претрага је очекивана. У Северној и Јужној Америци и Европи већину интересује колико кошта живот и студирање. Људе у САД највише занима колико кошта патентирање, а у Канади пасош.

У Африци и деловима Азије, где су могућности мање, и интересовање је другачије – људе занимају краве, камиле, гориво и храна.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару