Читај ми!

Руси и Американци заједно ће градити нову свемирску станицу

Представници руске и америчке свемирске агенције потписали су данас споразум о продужетку рада Међународне свемирске станице до 2024. године и сагласили се да после тога заједно изграде нову станицу.

Руси и Американци заједно ће градити нову свемирску станицу Руси и Американци заједно ће градити нову свемирску станицу

Директор „Роскосмоса“ Игор Комаров изјавио је на конференцији за новинаре у Бајконуру да ће врата свемирске станице бити отворена и за друге учеснике, пренели су руски медији.

То значи да ће у пројекат, поред Русије и САД, бити укључене и друге чланице - Белгија, Бразил, Данска, Немачка, Шпанија, Италија, Холандија, Норвешка, Француска, Швајцарска, Шведска и Јапан.

Комаров је рекао да руска страна разматра и могућност да се у програм укључи и Украјина, али да постоје неке потешкоће, међу којима непостојање гаранција за снабдевање украјинске опреме за разне свемирске пројекте.

Шеф америчке агенције НАСА Чарлс Болден изјавио је да ће следећа заједничка мисија бити Марс.

„Разматрамо како да најбоље искористимо ресурсе, финансије, како да најбоље усмеримо напоре да бисмо избегли дуплирање активности“, изјавио је Болден.

Конференција за новинаре одржана је пошто је летелица „Сојуз“ успешно слетела на Међународну свемирску станицу, где ће руски и амерички астронаути Михаил Корњенко и Скот Кели провести годину дана.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи