Читај ми!

Димином „рају на земљи“ прети пропаст

Скоро милион евра потребно је за рестаурацију замка „Монте Кристо“ који је некада био дом чувеног писца Александра Диме, аутора класика „Три мускетара“.

Замак на северу Француске у лошем је стању и тренутни менаџери имања кажу да им је потребно 921.000 евра како би га средили, преноси Танјуг.

Они су упутили позив јавности да им помогну у сређивању. Уколико успеју да прикупе пет одсто средстава добиће помоћ од националне фондације „Наслеђе“.

До сада, прикупљање средстава није пружило задовољавајуће резултате и за две седмице прикупљено је свега 150 евра.

Обогативши се на романима, Дима је замак у Порт Марлију изградио 1844. и дао му име по једном од својих најпопуларнијих романа - Гроф Монте Кристо. Овај троспратни, неоренесансни замак звао је „рајем на земљи“.

Мањој кући на имању, у којој је Дима писао, такође су потребне поправке. Кућа је названа "Château d'If" по затвору у коме је Едмонд Данте из романа Гроф Монте Кристо провео шест година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи