Инвестиција века у општину са 2.000 људи

Арапи планирају да подигну „највећи туристички град у југоисточој Европи“ у општини Трново, тридесетак километара од Сарајева, у којој живи тек нешто више од 2.000 становника. Пројекат носи назив "Buroj Ozon".

На подручју општине Трново, у близини Сарајева, биће изграђен највећи туристички град у југоисточној Европи који ће садржати хиљаде стамбених јединица, хотеле, највећи трговачки центар у Босни и Херцеговини и другу потребну инфраструктуру, што ће створити могућност запошљавања великог броја људи, наводи Oslobodjenje.ba на свој сајту.

Вредност тог пројекта је око 4,5 милијарди конвертибилних марака (око 2,3 милијардe евра), а финансира га компанија "Buroj Property Development" из Уједињених Арапских Емирата.

Директор те фирме Исмаил Ахмет данас је у Сарајеву с начелником Општине Трново Ибром Берилом потписао Протокол о сарадњи.

Ахмет је том приликом рекао да је потписивање документа само први корак ка изградњи јаког партнерства власти БиХ и компаније "Buroj Property Development".

Та компанија је, како је истакао, једна од водећих за урбанистички развој и посвећена је томе да постане јак партнер БиХ у развијању огромног туристичког потенцијала који та држава има.

„Дошли смо овде да радимо с властима БиХ као партнер у циљу осигуравања да профите и бенефиције нашег заједничког пројекта поделе 'Buroj Property Development' и грађани БиХ“, објаснио је Ахмет и додао да фирма коју представља намерава да асистира да БиХ постане један од лидера у туризму у земљама окружења и шире.

Овакав пројекат, сматра, неће донети само директне приходе од туриста него ће директно и индиректно створити могућност запошљавања хиљада људи.

Начелник Општине Трново Ибро Берило истакао је да је потписивање Протокола историјски дан за Општину Трново и да општина тиме потврђује спремност за партнерство у реализацији пројекта.

Навео је да ће бити потребна помоћ виших нивоа власти јер пројект превазилази могућности и капацитете Општине Трново.

Пројекат носи назив "Buroj Ozon".

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи