Читај ми!

Елвисова прва песма продата за 300.000 долара

Плоча на којој се налази балада "My Happiness", прва песма коју је Елвис Присли снимио, продата је за 300.000 долара на аукцији која је организована у оквиру обележавања 80 година од рођења краља рока.

Такође, продата је и марама коју је Присли носио на концертима, златна огрлица са ознаком TCB, што је скраћеница од "Takin' Care of Business", као и наочаре специјално направљене за њега, али и прва возачка дозвола.

Ипак, од свега тога права посластица је био управо запис песме My Happiness, која је вредна пошто има посебно место у Прислијевој каријери. Реч је о оригиналној плочи која и данас може да се слуша, преноси АП.

Присли је ту песму снимио 1953. године за "Sun Records", студија из Мемфиса који води Сем Филипс. Краљ рока је тада за снимање платио свега четири долара.

Међутим, пошто Прислијева породица није имала грамофон, оставили су је у "Sun Records"-у након чега је Присли оставио у кући Еда Лика који је могао да је слуша. Лик је чувао снимак шест деценија, а након што су умрли он и његова супруга, њихова нећака Лориса Хилбурн је наследила и сада је понудила на аукцији.

Неколико стотина фанова окупило су у четвртак у Мемфису, како би се придружили Прислијевој породици на обележавању његовог 80. рођендана.

Церемонији су присуствовали Прислијева бивша супруга Присила и њихова ћерка Лиза Мери, заједно са Елвисовим унуцима Беном, Рајли, Харпер и Финли.

Фанови су имали прилику да пробају торту и друже се у ресторану преко пута „Грејсленда“, музичаревог имања, које је постало светилиште његовом животу, раду и богатом музичком наслеђу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи