Човек који је решио да га змија живог поједе

Заљубљеник у природу Пол Росоли решио је да провери како је то кад те анаконда живог поједе. Росолијев експеримент биће снимљен и емитован 7. децембра на каналу „Дискавери“.

Режисер и стручњак за дивљину - Пол Росоли направио је одело отпорно на змије, које ће му омогућити да га анаконда прогута живог у телевизијском специјалу на Дискаверију.

Епизода емисије која ће се емитовати 7. децембра, већ је навукла гнев љубитеља животиња, који тврде да каскадер „злоупотребљава животињу“.

Није изненађујуће, да се 26-годишњи Росоли не слаже.

„Ако ме познајете онда знате и то да ја никада не бих повредио живо биће“, објавио је на Твитеру. „Али ћете морати да гледате емисију и сазнате како је тамо доле!“, додао је Росоли.

У специјалу „Жив поједен“, редитељ намерава да обуче гломазно одело, а затим добровољно буде храна амазонској змији, чија дужина може достићи и 10 метара.

Росоли, ко је назван „Индјана Џонс Амазона“ специјализован је за слив Амазона, али у његовој биографији пише да сфера његовог интересовања обухвата и Индију и Индонезију.

Искусан или не, многи су позвали Дискавери  са захтевом да потпуно откаже Росолијеву емисију. На сајту Change.org у току је потписивање петиције на којој је до сада 500 имена.

„То је злоупотреба животиња најгоре врсте, апсолутно је одвратно и може да убије змију јер зелена анаконда не може да издржи ширину одраслог човека“, наводи се у петицији.

Анаконде обично једу дивље свиње и рептиле.

Удави попут анаконде и питона угуше своје оброке на смрт пре него што их прогутају. Иако постоје многи недоказани случајеви да су убијале и људе, мало је вероватно да могу тако лако да прогутају одраслог човека.

Росоли, који се опробао у амазонским џунглама Перуа са само 18 година, тврди да ово не ради, како то неки мисле, само због телевизијског рејтинга.

„Већ у првих пет минута проведених у шуми, схватио сам да све то знање о прашумама које сам прикупљао још од кад сам био дете није ништа у поређењу са стварношћу. Знао сам да је џунгла место где припадам“, написао је Росоли у својим мемоарима.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару