Читај ми!

Леноново писмо о Јоко Оно продато за 28.000 долара!

Писмо које је Џон Ленон, певач и гитариста најпопуларније групе 20. века - „Битлса“ написао телевизијском водитељу Џоу Френклину, у којем истиче талент своје жене Јоко Оно, продато је на бостонској аукцији за 28.000 долара.

У писму написаном 1971. године Ленон хвали женин музички талент и моли Френклина да послуша њен тада нови албум Fly.

„Наравно да Јоко може да боље објасни своју музику уживо, али ово је нека врста увода. Песма Госпођа Ленон на албуму Fly је пример њене конзервативне стране. Она је првенствено класични музичар па је као главни предмет на 'Sarah Lawrence' колеџу узела компоновање. Неконвенционално је, али не дајте да вас то преплаши“, написао је Ленон.

Леноново писмо Френклину само је један од многих предмета „Битлса“ продатих на аукцији бостонске куће "RR" 24. октобра. Хрпа материјала о преносу дeоница из 1969. године на којој стоје потписи сваког појединог члана познате четворке, продата је за 16.000 долара, будући да су било какви документи с потписима четворке из те године веома ретки.

На аукцији је продато 350 рок ситница, од улазница за концерте „Битлса“ и златне плоче „Крозби, Стилс и Неша“ до потписаних нота култне песме Stairway tо Heaven од "Led Zeppelin" и гитаре коју је поседовао и свирао певач америчког бенда "Journey" Нил Шоун.

Највреднији предмет продат на аукцији, за чак 38.000 долара, била је потписана "Fender Precision" бас гитара Дидија Рамона коју је свирао на турнејама средином 80-их.

Ручно писан текст песме Џоа Рамоуна Мариа Бартиромо (ода водитељки пословних вести у коју се покојни певач Рамонеса заљубио), продат је за 1.886 долара, а купила га је сама Бартиромо.

Његове наочаре продате су за 12.400 долара, црне кожне панталоне за 7.100 долара, а кожна јакна за 7.000 долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару