Читај ми!

Агенција за продају паралелног живота

Двоструки живот данас је много лакше водити него некада када није било агената који ће, за одговарајућу новчану накнаду наравно, убедити све на свету да сте били на службеном путу, семинару...

Новцем се у 21. веку може купити све! Након емитовања епизоде популарне криминалистичке серије, једна агенција за обезбеђивање потврда за најразличитије лажи једва стиже да одговори на све захтеве клијената којих је све више!

Шпигел онлајн издање пише да се најчешће плаћа алиби за паралелни живот, што подразумева широку палету активности од изнајмљивања стана у граду по жељи, преко куповине ситница које су у њему неопходне, па све до изигравања колега са посла.

Према речима Патрика Улмера, власника и једног од стручњака агенције, неретко се дешава да је потребно разбацати гардеробу и ситнице по кући, фрижидер снабдети омиљеном храном, наћи одговарајућу козметику, чак и марамице или тканину којом клијент брише наочаре.

Лажи које се преправљају у истину могу бити мање или веће, али за запослене у агенцији сваки задатак је посао, попут вожње таксија на пример.

„Све што клијент треба да уради је да отвори врата, све остало је наш посао који је пре тога већ обављен“, објаснио је Улмер истичући да цене услуга варирау у зависности од количине посла који захтева „преправка“ лажи, али да алиби за паралелни живот не прелази суме од четири цифре (у еврима, наравно).

Ангажовање око текстуалних порука кошта 9 евра, неопходне пошиљке и до 59 евра месечно, резервисање летовања 89 евра.

Позив на састанак 69 евра, а уколико је неопходно да особа која вас позива негде треба да буде на располагању за разговор или неку врсту провере, цена расте на 99 евра.

На списку услуга је и „ауто сервис“ где доминира додавање километраже, јер уколико клијент треба да иде на пословни пут негде далеко, а оде на други крај града, одаће га сопствени четвороточкаш.

„Дајемо људима слободу која им је неопходна", наглашава Улмер, јер је главни проблем оних који лажу то што тајне почну да их контролишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару