Читај ми!

Цирих отвара „драјв-ин секс-кабине“

Како би проститутке биле безбедније и склоњене с централних улица Цириха, градске власти изградиле су парк са „секс-кабинама“ до којих се сме прићи искључиво аутомобилом. Несвакидашњи „драјв-ин“ радиће читаве ноћи, има купатила, безбедне касете за ствари проститутки, перионицу рубља и тушеве, али не и камере за надзор.

Све магазинске вести можете пронаћи и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.  

Швајцарски град Цирих вечерас отвара посебан експериментални парк за проститутке с посебним кабинама до којих клијенти могу да дођу само аутомобилом.

Циљ је да се проституке склоне с централних улица и да буду безбедније.

Проституција је у тој европској земљи легална делатност од 1942. године, а њен највећи град је један од главних центара те делатности на Старом континенту.

У новом парку, изграђеном на напуштеном индустријском плацу, између железничке пруге и ауто-пута, у отворене дрвене гараже махагони боје, већ назване „секс-кабине“, моћи ће да уђу само клијенти који се довезу аутомобилом. Неколико десетина проститутки стајаће дуж кратке стазе и преговарати с муштеријама.

Та „јавна погодност“ финансирана новцем управе града Цириха, радиће читаве ноћи, има и купатила, безбедне касете за ствари проститутки, перионицу рубља и тушеве.

Муштерије не морају да страхују од нарушавања њихове приватности, јер нема камера за надзор, а проститутке ће радити само уз дозволу, контролу и малу таксу.

Нова градска понуда коју плаћају порески обвезници је у суботу представљена новинарима и малој групи знатижељних становника града.

Гласачи у Цириху су на локалном референдуму прошле године одобрили да се 2,4 милиона швајцарских франака (1,94 милиона евра) потроши на „селидбу“ секс-бизниса из центра града где је постао главобоља и због проблематичне безбедности, и због нехигијене, насиља, дроге.

Град је проценио да ће га одржавање парка са „секс-кабинама“ коштати 700.000 франака (567.000 евра) годишње, што је већ планирано у буџету.

„Секс-кабине“ су гараже без врата, имају дугме за позив у помоћ смештено с десне стране, где у аутомобилу обично седи путник.

Када се то дугме притисне, упали се бљештаво трепћуће светло у кабини и око ње и огласи бучан аларм у оближњој надзорној служби где ће бити социјални радници, обучени и за мере обезбеђења.

На дискретној удаљености биће појачане полицијске патроле.

Изграђене по узору на јавне куће за возаче у неким градовима Немачке и Холандије где је успех половичан, циришке „секс-кабине“ ће радити од 19 часова до 5 сати после поноћи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару