Читај ми!

Орао (ни)је шчепао дете усред парка!

Снимак који је потресао свет, на којем током безбрижне игре у градском парку у Монтреалу, један дечак постаје мета сурог орла, ипак је лажан. Признање дошло прекасно јер је пре тога видео већ озбиљно узнемирио милионе људи широм света.

Снимак на коме се види како златни орао у Канади подиже дете са игралишта у парку је лажан, признали су аутори снимка који је узбунио јавност.

На снимку се види како се птица са неба обрушава на малишана, хвата га канџама и носи извесно време пре него што ће га поново испустити. Дете се уплашило и почело да плаче, али је прошло готово без повреда.

Али, нису сви који су видели сјајно одрађен видео-снимак поверовали у његову веродостојност.

„Професионално се бавим дигиталном фотографијом већ 15 година и уверен сам да је ово фалсификат. Све ми то личи на јефтини компјутерски генерисани снимак", наводи се у једном коментару на интернету.

Четири студента 3Д анимације и дигиталног дизајна у Националном центру за анимацију и дизајн у Монтреалу на крају су на сајту школе признала да су они творци снимка који је на Јутјубу погледан за два дана чак 14 милиона пута.

„Ни дете ни орао нису заједно на снимку. Обоје су направљени као 3Д анимације и потом убачени у прави снимак парка са одраслом особом", наводи се на сајту. 

Сури орао је највећа птица грабљивица у Северној Америци и законом је заштићен. Распон његових крила достиже 2,2 метра, а може да лети брзином до чак 240 километара на сат.

Његов плен су обично зечеви, мрмоти и веверице, мада су забележени и случајеви где су представници ове врсте орлова подизали у ваздух јагњад и јариће.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи