Читај ми!

Биће скоро пропаст света, опет!

Према мишљењу једних, не испуњавамо услове за армагедон, а други сматрају да смо управо ми криви, а не Маје! Свету, додуше „ускоро смакнутом“, заиста се не може угодити. Било како било, „небески“ Срби, неки на Ртњу, неки код куће без ванземаљске заштите, дочекују Нову апокалипсу. Шта год да се деси, у понедељак сви на посао!

Ртањ је због свог изгледа и положаја и мистерија које се плету око њега означен као једно од сигурних места на планети Земљи у случају катаклизме.

Затечени туристи углавном не потврђују да су ту због смака света, већ само да обиђу планину.

Ипак, сви смештајни капацитети испод Ртња, што до сада није било пракса, су попуњени, а тражи се и кревет више у приватном смештају. Усамљене сеоске продавнице, али и улични продавци реагују тржишно. Литар ракије дуњеваче, на пример, кошта 1.000 динара.

Да ли ће 21. децембар донети значајну промену планети Земљи, главно је питање.

„Нека од тог дана, заживи образац у коме су могућности веће од потреба, а потребе од жеља. Нека од тога дана заживи образац да човек треба да буде радостан због онога што има, а не тужан због нечега што нема", изјавио је професор Спасоје Влајић, физичар.

У општини Бољевац на време су мислили о томе да ће већи број људи посетити њихов крај.

„Ту су наше комуналне екипе, здравствене екипе, ту је и горска служба спашавања, која је појачана екипом из Београда", изјавио је Небојша Марјановић, председник општине Бољевац.

Ресторани испод Ртња припремају се дочек 21. децембра 2012. године уз печење и кисели купус - све је лакше, па и смак света.

17.20 - Последњи час откуцао и у Хонг Конгу. Тамошњи „Аква" ресторан нуди посебну награду госту који наручи храну у износу од 2.112,12 долара.

15.40 - Угоститељи турског сеоцета Ширинџе дочекују апокалиптичне туристе, док је мало даље у Турској, изнад Анкаре, снимљен необичан објекат. Крај је близу?

14.50 - У подножју француске планине Пик де Бигараш, фамозног уточишта од апокалипсе, има више новинара и полиције него сујеверних и туриста.

14.05 - Мирно је и у Велигтону, још од поднева, као и у Мелбурну, Сиднеју и Канбери где је апокалиптични датум стигао у 14 часова.

13.10 - На сајту Time and Date стоји чак и тачно време када ће доћи до смака света – у 11.11 по Гриничу, односно, у 12.11 часова по средњеевропском, тј. нашем времену. Поклапање са календарским почетком зиме је евидентно, заправо дели их минут. Хоће ли зима „успети да претекне" апокалипсу? 

11.45 - Руски председник Владимир Путин искључио је могућност да ће у петак доћи до смака света, као што су наводно предвиделе Маје, и додао да не очекује пропаст света још наредних 4-5 милијарди година. На питање да ли се боји, Путин је одговорио: „Зашто се бојати неизбежног?" 

11.20 - Кинеске власти ухапсиле су скоро 1.000 људи у акцији против чланова хришћанске секте која шири гласине о смаку света и позива на обарање комунистичких власти. Група „Свемогући Бог", како себе назива тај „култ судњег дана", оптужена је за ширење гласина о судњем дану 21. децембра и због позивања следбеника да уклоне „великог црвеног змаја", како називају владајућу Комунистичку партију, навели су кинески државни медији.

11.15 - Двадесет први дан децембра стигао и на новозеландски архипелаг Чатемова острва. Ни тамо се ништа не дешава!

11.00 - На острву Киритимати, познатoм и као Божићно острво, управо је почео 21. децембар. Око 5.000 становника тог острва које припада пацифичкој државици Кирибати, прво је на удару!

9.00 - Мајански плесачи од синоћ изводе плесове за дочек нове ере. 

Нови Судњи дан је пред нама. Један смо једва преживели у мају прошле године.

Сви су изгледи да ће нас заобићи и овај, али не зато што Србија не испуњава услове за добијање датума смака света од ЕУ и УН, како тврди Њуз нет, или што каскамо за светом 30 година, према мишљењу сајта Вукајлија.

Краја света неће бити јер још увек нисмо видели наставак Камероновог епског научно-фантастичног мегахита из 2009. године, чувеног, гигаисплативог Аватара.

Не треба заборавити ни то да САД још увек није имао жену за председника. 

А и Коридор 10 није завршен!

Међутим, најважније је да број прегледа ултрапопуларног Гангнам стила, јужнокорејског репера Саја, на Јутјубу још увек није дошао до „Нострадамусових девет нула".

Нисте чули за то?! Немогуће. Још крајем прошлог месеца интернетом је почела да кружи теорија по којој ће нам управо ова песма доћи главе.

Наиме, Нострадамус је прорекао: „Из мирног јутра крај ће доћи, кад број кругова коња који плеше буде девет".

С обзиром на то да је Кореја позната и као Земља мирног јутра, да Сај плеше „коњски плес" и да милијарда има девет нула, односно девет кругова, нечије креативно тумачење је „поранило" – тренутно је Гангнам „кратак" за нешто мање од 11 милиона.

Неким оптерећеним Америма је joш луђа верзија пала на памет – да су Срби заправо испунили услов за армагедон из Нострадамусовог пророчанства. Али у туђем, мајанском термину!

Шалу на страну, чак и да слепо верујемо пророчанству Маја, до пропасти планете неће доћи, јер, једноставно, овај древни средњоамерички народ то није ни предвидео!

Заправо су њихови хијероглифи деценијама погрешно тумачени, на шта су ове године указали и немачки стручњак Свен Гронемајер и мексички научници.

Према тврдњама Гронемајера, Маје су 21. децембра 2012. године очекивале почетак нове ере и повратак мистериозног бога Болон Јокте.

Апокалиптичке визије им чак нису биле ни својствене, поручено је са научног скупа одржаног крајем септембра у Мериди, на југу Мексика.

„Овакви значајни датуми односе се на свакодневне догађаје попут суша или избијања епидемије", објаснио је Алфредо Барера из Мексичког института за антропологију и историју.

„Постоје многи споменици Маја који сведоче о њиховом бављењу догађајима далеко после 2012. године", додао је антрополог Џефри Брасвел са Универзитета у Сан Дијегу, у Калифорнији. 

Тако да ћемо наредни, могло би се рећи, научно поткованији смак света, заснован на кретању небеских тела, морати да сачекамо још неколико милиона година.

До тада, живели уз газда-Ерканово „вино апокалипсе"!

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи