Читај ми!

Десило се „немогуће“!

Вероватноћа да се ово деси је као „када бисте добили на лотоу и да вас истог преподнева погоди метеор“ – на трци паса у Лондону, три грејхаунда су у милиметар (њушке) исто ушла у циљ!

Када бисте покушали то да ставите на тикет, радници у кладионици би вам се вероватно грохотом насмејали у лице! Можда бисте постали и локална легенда.

Јер, вероватноћа да три пса, „у врх њушке" стигну у исто време на циљ јесте један према 30.000.000!

Међутим, три грејхаунда, односно енглеска краткодлака хрта, заиста су стигла у исто време.

Ни фото-финиш технологија, ни професионални аналитичари нису помогли – један победник треће трке "John White Christmas Cracker"-а на стази у лондонском Вимблдону није се могао издвојити.

Проглашена је тзв. "triple dead head", односно трострука мртва трка.

Хртови Лајтнинг Спид, Марленс Худини и Тиназ Лук у стотинку секунде су имали исто време.

Џејмс Мекриди из британског Грејхаунд борда објаснио је да су шансе да се ово деси исте као да сте добили на лотоу и да вас је погодио метеор истог преподнева!

Његово мишљење је подржао Гери Метјуз, менаџер трка: „Сумњам да ћемо икада више видети овако нешто. Када смо објавили да је реч о трострукој мртвој трци, публика се баш гласно зачудила".

Иначе, шест паса је учествовало у трци, на стази од 480 метара, а онда се поменути трио издвојио на челу и заједно финиширао у времену 28,87 секунди.

Међутим, правила не предвиђају овакав случај! Само два пса могу ићи даље, у финале. Двогодишњи Тиназ Лук није имао среће – након извлачења постао је резерва у финалу.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи