Читај ми!

Црни снег у Сибиру

Становнике сибирског града Омска забринула је необична појава - по други пут за недељу дана пао је црни снег. Према речима стручњака, ово је највероватније последица присуства супстанци, које потичу из локалних хемијских постројења.

Црни снег пао је други пут за недељу дана у Омску, у Сибиру, преноси Глас Русије.

Према прелиминарним подацима, ова необична атмосферска појава не представља опасност по здравље људи.

Анализа узорка омогући ће да буде утврђен разлог ове појаве. Црни снег највероватније је последица присуства супстанци, које потичу из локалних хемијских постројења.

Током лета у Омску се појавио бели прах. Анализа је показала да је реч о једном катализатору, који користи локална фабрика „Гаспромњефт".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи