Читај ми!

Долијао лешинар шпијун!

Судан оптужује Израел за шпијунирање из ваздуха уз помоћ птица, брује израелски медији! Лешинар опремљен уређајима за пренос слика преко сателита ухваћен је у близини суданске престонице. Израел: пратимо миграцију птица.

На западу Судана, јављају израелски медији, ухваћена је птица за коју се верује да је шпијун! Судански званичници тврде да је извесно да су лешинару били уграђени електронски уређаји попут џи-пи-ес система и опреме на соларну енергију за сателитски пренос слике, пренео је лист Haaretz позивајући се на египатски сајт El Balad.

„Шпијун" је имао ознаке "Israel Nature Service" и "Hebrew University, Jerusalem" које указују на израелско порекло, али не и на обавештајне службе.

У Израелу одбацују оптужбе о шпијунажи и наводе да су подаци добијени од електронске опреме са птице, која може да прелети током дана и до 600 километара, искључиво намењени проучавању миграција.

Према речима Охада Хафозе, еколога при организацији која води рачуна о израелској природи и парковима, око 100 лешинара опремљено је у октобру џи-пи-ес уређајима да би се утврдило колико далеко лете и на којој висини, али та опрема нема могућност да шаље сигурносне фотографије.

У извештају медија износе се оптужбе да је Израел у октобру извео операцију бомбардовања складишта муниције и оружја у близини града Картума, суданске престонице, ометајући радарске системе те земље.

Званичног коментара Израела о нападу у којем су две особе погинуле није било.

За поменуто складиште верује се да је било главни извор оружја палестинским милитантним групама у Хамасу и Гази.

Прошле године у Саудијској Арабији „ухапшена" је птица под сумњом да је у шпијунској мисији која је део „ционистичке завере".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи