Читај ми!

Килограм магарећег сира 1.000 евра!

Уместо парфема, они са мало дубљим џепом сада могу приушитити другачију врсту луксуза – кутијицу магарећег сира од 50 грама која кошта 65 евра! Млечни производ из Сремске Митровице један је од најскупљих сирева у свету јер се веома ретко прави.

Специјални резерват природе „Засавица" код Сремске Митровице прeдставио је посебну врсту млечног производа, „Магарећи сир", за чији килограм треба издвојити 1.000 евра.

Управник резервата Слободан Симић рекао је новинарима да је поступак добијања сира веома компликован, па је и цена висока.

За паковање од 50 грама треба издвојити 65 евра, а Симић је објаснио да је тај сир „један од најскупљих на свету, јер на целој планети постоји само једна фарма магараца која је већа од оне у Засавици, али се они не баве производњом сира."

Према његовим речима, магареће млеко је веома слично људском, јер у себи има један одсто масти, тако да га могу пити и мала деца.

Та врста млека има и велики проценат витамина Ц, као и других лековитих својстава, па је доказано да помаже код бронхитиса и астме, и код деце и код старијих, нагласио је Симић.

„Ово је аутентични српски и војвођански бренд. Зато мислимо да би и наши државници могли да се укључе у његову промоцију, јер би наш сир био одличан поклон страним званичницима", рекао је Симић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи