Читај ми!

Ово паркинг место кошта 640.000 долара!

Хонгконшки „паркинг тајкун“ Jакинто Тонг нема намеру да продаје своја два места у гаражи у срцу града, чија је укупна вредност 1.280.000 долара. Дали би људи и више, наглашава овај директор.

Смештено је у хонгконшкој бетонској џунгли, међу најскупљим светским комерцијалним и резиденцијалним квадратним метрима.

Вреди 640.000 долара.

Али није реч о кући, нити о канцеларијском простору, па чак ни гаражи, већ о паркинг месту!

Обичном недекорисаном бетонском месту, са флекама од моторног уља, величине 4,87 пута 2,43 метра. То значи да кошта 54.099 долара по квадрату!

Звучи, да не будемо баш прегруби и кажемо ненормално, али невероватно свакако, и поред тога што се, према подацима компаније „Савил", цена некретнина у азијској престоници економије  од 2010. године удвостручила.

Jакинто Тонг га поседује и користи већ 10 година. Локални медији су га већ прозвали „тајкуном паркинг простора".

Прича о његовом „гаражном драгуљу" увек понесе извршног директора фирме "Galle Well Group", која се бави некретнинама и у свом поседу има на стотине квадрата у становима и канцеларијском простору.

„Мислим да је ово најбоље паркинг место које сам икада имао. Можете ићи директно до канцеларије и лифта. Правите само 20 корака... 20 корака!", истиче Тонг.

И не поседује само једно, већ два. Коштају исто!

Простом рачуницом гледано – продаја оба места донела би му нешто мање од 1,3 милиона долара.

„Људи би дали и више, али ја немам намеру да их продам", хвали се директор.

Но, то је хонгконшка реалност, јер, према најновијем истраживању "Colliers International", фирме која се на глобалном нивоу бави некретнинама, у овом граду се плаћа најскупљи паркинг на месечном нивоу у азијско-пацифичком региону – 2011. године био је 744,72 долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи