Читај ми!

Повратак првог српског вампира Саве Савановића

Гласине које се провлаче међу локалним становништвом да се чувени српски вампир Сава Савановић вратио, изазвале су праву новинарску опсаду села Зарожје, што ће, надају се у локалној управи, помоћи развоју тог места.

Наоружани камерама и микрофонима, европски новинари, и поред чињенице да је реч о сујеверју, ових дана са страхом обилазе Зарожје, сасвим обично село у близини Бајине Баште, које, према гласинама, поново посећује његов најпознатији становник – вампир Сава Савановић.

Мештанин Миодраг Вујетић каже да пред Савом треба бити разуман и смирен, не треба му се смејати.

„Комшија као комшија, одржаваш везу са њим, као и са кошуљом", каже Вујетић о томе како треба поступати са локалним вампиром.

Чини се да су мештани свесни чињенице да је други долазак Саве Савановића само маркетиншки трик.

Ипак, мештанка Милка Прокић каже да је, према причама старих, било нечег истинитог у тој легенди о Сави.

Стари су, према речима Прокићеве, причали да су се вампири приказивали у различитим облицима - облику лептирице, у облику пласта...

Управо је из маркетиншких разлога локална самоуправа издала званично саопштење да је после пада крова са воденице у којој је Сава Савановић живео, ако се то за вампира може рећи, ових дана Сава врло љут и да тражи ново место да се скраси.

Толико је „активан" да за њим трагају и белосветски новинари.

Сељанин Миодраг Матић нада се да ће новинари наставити да долазе и виде где је Сава стварно живео, те да ће то помоћи да село постане популарно.

Сава Савановић се води као први српски вампир и, ко зна, можда и покрене локалну туристичку привреду.

Већ је ушао у књижевност као лик приповетке Милована Глишића После деведесет година, али и у филм, легендарни први српски хорор Лептирица из 1973. године, који је за РТС режирао Ђорђе Кадијевић.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи