Читај ми!

Прво венчање у Ђавољој Вароши

Без трунке страха од предања по којем су земљано-камени стубови настали од окамењених сватова, Небојша Ралић и Светлана Стевовић на луди камен стали су у Ђавољој Вароши.

У подножју земљаних кула Ђавоље Вароши, које су по предању настале од окамењених сватова, данас је одржано прво венчање.

Младенци из Крушевца Небојша Ралић (58) и Светлана Стевовић (47) венчали су се на платоу јединственог споменика природе.

Ралић признаје да је након прве посете Ђавољој Вароши, пожелео да се ту венча са будућом супругом и да на тај начин одагна народно веровање да су куле у вароши скамењени сватови.

„Желео сам да заменим ружну причу за лепу. Прво смо свратили у Цркву Свете Петке, помолили се Богу, а затим кренули у сусрет легенди о скамењеним сватовима. Сада имамо нову причу, која каже да ово место треба да буде место сањарења и среће, јер свако ко дође овде одлази мирнији, срећнији и шири", истакао је први младожења природног споменика код Куршумлије.

Невеста Светлана Стевовић желела је да свој брак овековечи на потпуно необичан начин и на необичном месту.

„Нисмо желели да се венчамо у Крушевцу, него баш овде. Осећај је фантастичан, ово је нешто изузетно. Нисам ни сањала да ћу овако нешто доживети и осетити толику срећу", узбуђено је испричала Светлана.

Венчању су, осим родбине и пријатеља, присуствовали председник Општине Куршумлија Радољуб Видић и управник природног споменика „Ђавоља Варош" Радоје Степановић.

Према речима градоначелника, општинско руководство одлучило је да буде покровитељ венчања због значаја који такав чин на локалитету природног споменика може имати за развој куршумлијског краја.

„Упркос легендама о настанку Ђавоље Вароши, младенци су одлучили да се ту венчају. Вероватно су се руководили и јаким магнетним силама које овде делују, па очекују да њихов брак буде нераскидив", рекао је Видић.

Степановић је открио да су у наредном периоду планирана колективна венчања на том месту.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи