Читај ми!

Корејци измислили невидљиви кишобран!

Дизајнери Је Сунг Парк и Ву Јунг Квон направили су невидљиви кишобран, који се састоји само од дршке и ваздушног штита. Усисава ваздух кроз отворе на дну дршке и ствара ваздушну завесу, која одбија кишне капљице.

Ваздушни кишобран - једноставан електронски уређај, изум дизајнера Је Сунг Парка и Ву Јунг Квона из Јужне Кореје, састоји се само од дршке и ваздушног штита.

Усисава ваздух кроз отворе на дну дршке и избацује га под притиском на врху, стварајући ваздушну завесу која одбија кишне капљице.

Снага којом се избацује ваздух може да се подеси у односу на јачину пљуска, а такође може да се склопи, како би могао да стане у торбу, или џеп.

Једина мана овог производа је животни век батерије.

Уколико је пљусак јак, максимална снага би вероватно врло брзо исцрпела батерије кишобрана.

Иако овај невидљиви кишобран изгледа као изванредна идеја и концепт, остаје питање да ли би се свидео и случајним пролазницима на које би прскала киша, преносе агенције.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи