Читај ми!

Откривено легло једнорога у Северној Кореји?

Краљ древне уједињене Кореје Тонгмјонг јахао је једнороге, а њихово легло наводно је недавно откривено поред храма у Пјонгјангу, престоници Северне Кореје.

Историчари Северне Кореје саопштили да су археолози пронашли легло једнорога, чувене митолошке животиње, поред храма у Пјонгјангу, главном граду ове државе.

У извештају Института за историју Академије друштвених наука се каже да откривено легло указује да је Пјонгјанг био центар древне уједињене Кореје.

„Испред легла стоји правоугаона стена са натписом 'Легло једнорога'. Верује се да урезане речи потичу из периода краљевства Корјо. Храм је служио као палата краљу Тонгмјонгу", наводи се у извештају.

Јо Хуи Сунг, директор Института, изјавио је да ово откриће доказује општепознате чињенице о историји Северне Кореје.

„Историјске књиге Кореје неколико пута спомињу једнороге и њихово легло. Краљ Тонгмјонг је јахао једнороге", рекао је Сунг, а преносе агенције.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи