Читај ми!

Саудијке под електронским надзором!

Саудијци су пооштрили мере контроле нежнијег пола. Tо што не могу да путују ван земље без дозволе својих мушких старатеља и што им је забрањено да возе аутомобиле није било довољно. Жене у Саудијској Арабији биће праћене и уз помоћ електронских система за надзор!

У Саудијској Арабији уведен је електронски систем надзора за жене, који помаже у праћењу њиховог кретања.

Чувари жена – њихови очеви, мужеви или браћа – добијају СМС поруку са информацијама, да ли њихова рођака прелази границу.

Саудијске власти донеле су такве мере након што је једна Саудијка, због породичних проблема, побегла у Шведску а да претходно није добила дозволу свог оца за то.

Према законима Саудијске Арабије, жене не могу да путују без писаног одобрења стараоца.

Жене у Саудијској Арабији сматрају да је ово увођење „институције великог брата", увреда за сваку жену и да их та нова политика третира као грађане другог реда, преноси телевизија Ал Арабија.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи