Читај ми!

Имаш 10 секунди да слажеш

Шарм и елоквенција могу се развијати и лагањем професора, бар у школи „Перс“ у Кембриџу. Правило које је увео директор омогућава ђацима да за 10 секунди „уверљиво одглуме“ разлог због којег су начинили неки мали прекршај.

Једна приватна средња школа у Кембриџу, у Енглеској, „награђује" ђаке који успеју да се причом извуку из проблема, па чак иако уверљиво слажу професоре, објавио је британски сајт Диџитал спај.

Ученици школе „Перс" могу да буду поштеђени казне за „мале прекршаје" уколико им пође за руком да у тренутку смисле добар разлог и ако се уверљиво и елоквентно одбране.

Директор школе Ед Елиот објаснио је школску политику за лист Кембриџ њуз.

„Као директор, желим да дам свој допринос стварању генерације која брзо мисли и вешто комуницира тако што ђацима који направе мали преступ дајем 10 секунди да се речима извуку и избегну казну".

„Многи на тај изазов одговарају изврсно, чиме развијају шарм и елоквенцију потребну будућој генерацији британских предузетника", објаснио је директор.

Елиот је оценио и да је у животу важно научити да се речима, у кратком времену, реши кризна ситуација и избегне невоља.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи