Читај ми!

Најбрже се заспи уз Адел

Мирнија музика певачке звезде Адел најбоље успављује, показују резултати истраживања британских стручњака. У сан ћете утонути лако и ако пред одлазак на починак слушате хитове група „Колдплеј“ и "Snow Patrol".

Британска певачица Адел и бендови „Колдплеј" (Coldplay) и "Snow Patrol" спадају у извођаче уз чије се песме најбрже заспи, наводи се у истраживању које је спровела хотелска фирма "Travelodge".

Баладе певачице Адел, налазе се на првом месту листе извођача уз које се најбрже пада у сан, преносе британски медији.

Умирујуће и нежне песме које изводи славна Британка показале су се као фаворити код њених сународника који су учествовали у истраживању.

Одмах иза Адел су момци из бенда „Колдплеј", који је 2008. и 2010. године проглашен за бенд уз који се најбрже заспи.

Трећи на листи је састав "Snow Patrol", док је четврти "One Direction".

Истраживање је показало да четвртина одраслих испитаника заспи, слушајући свој „ајпод" на којем се налази посебна листа нумера одабраних за успављивање.

Експерт за сан и спавање Стиви Вилијамс из Центра за сан и спавање у Единбургу рекао је да резултати различитих студија о сну које су спроведене на мушкарцима и женама, указују да слушање нежне и релаксирајуће музике пред спавање доводи до низа позитивних реакција током ноћног сна.

„Ти бенефити укључују дужи сан, ређе буђење током ноћи и краће време да се утоне у сан", прецизирао је Вилијамс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи