Читај ми!

Степенице ка небу

Бројни туристи свакодневно посећују свету планину Таијанг у Кини, до чијег врха долазе необичним степеницама, дугим 90 метара. Веровање да ово место посећују богови, подстакло је особе авантуристичког духа да на сопствену одговорност савладају вертикални успон.

Нова туристичка атракција у Кини - вертикалне степенице које омогућавају особама авантуристичког духа релативно безбедан пут до врха Таијанг планине у Линзоу.

„Овај начин пењања је много бољи од лифта, јер имате могућност да истражите сваки детаљ на путу ка врху", рекао је један од туризмолога Луи Шенг.

Необичне степенице дуге су 90 метара, а као инспирација за њихову градњу послужила је легенда према којој је врх планине Таијанг свето место које посећују богови.

За ову авантуру потребно је и мало спретности, јер степенице не иду до самог врха, већ олакшавају већи део пута, а након тога следи пењање по нимало приступачном терену, огромним степеницама исклесаним у стенама.

Ова врста планинарења пружа незаборавно искуство. На висини од 90 метара поглед је невероватан, а комбиноване степенице су, поред планинарског ужета, једини начин да се што лакше пређе најопаснији део Таијанга.

Међутим, уз ове степенице не може да се попне баш свако, и то не због кондиције, већ због опште безбедности.

Свака особа потписује неку врсту уговора, у којем је обавезна да упише од којих болести је боловала, као и да се пење на сопствену одговорност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи