Читај ми!

Пабло Ескобар као туристичка атракција!

Колумбијци су одлучили да искористе свој не баш позитиван имиџ у свету, па осим слоганом „Колумбија: једина опасност је то што ћете пожелети да останете“, туристе маме ликом и делом Пабла Ескобара. Најпримамљивије туре су посета гробу озлоглашеног нарко-боса, обилазак његове луксузне затворске ћелије и куће у којој је убијен.

Деветнаест година након смрти Пабло Ескобар се од државног непријатеља број један претворио у главну туристичку атракцију Колумбије.

Према анкетама, управо лик и дело озлоглашеног Ескобара највише привлаче туристе.

Један од најпознатијих криминалаца је, према статистичким подацима колумбијске туристичке организације, примамљивији него колонијална архитектура у Боготи или карипске плаже.

Тако индустријски град Медељин однедавно нуди „Пабло туру" која укључује посету гробу озлоглашеног нарко-боса, као и обилазак његове луксузне затворске ћелије и куће у којој је убијен.

Једној туристичкој агенцији се и те како посрећило, па у својој понуди има „Поподне са породицом Ескобар".

За само 96 долара могуће је разговарати са браћом Ескобар и разгледати луксузну породичну вилу.

Велику пажњу привлачи Паблово имање "Hacienda Nаpoles", где је држао егзотичне животиње, приређивао незаборавне забаве и утапао непријатеље у базену.

Имање је преправљено у тематски парк, који у својој понуди има разнолики биљни и животињски свет.

Од Ескобара је профитирао и Национални музеј полиције у Боготи, који поседује атрактивне ствари, попут по мери израђеног „харли-дејвидсона", златом обложене пиштоље и сто са скривеним преградама и наоружањем.

Пабло Ескобар је био један од најбогатијих и најуспешнијих криминалаца на свету, а 1989. године је чак проглашен седмим најбогатијим човеком на планети.

Почео је као ситан криминалац, а завршио као нарко-бос.

Након што је убијен 1993. године, његова породица креће у правну битку са владом Колумбије због имовине.

Наравно, власт је за себе узела највећи део и сада управља иметком преминулог криминалца.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи