Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Osam izraelskih vojnika poginulo u borbama na jugu Libana; Hezbolah: Tek smo u prvoj rundi protiv IDF-a

Izraelska vojska saopštila je da je u borbama na jugu Libana poginulo osam vojnika i najavljuje raspoređivanje još snaga, dok Hezbolah kaže da su tek u prvoj rundi. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija proglašen je personom non grata u Izraelu. Zvaničnici širom sveta osuđuju iranski napad balističkim raketama na Izrael uz poziv na uzdržanost na Bliskom istoku.

Осам израелских војника погинуло у борбама на југу Либана; Хезболах: Тек смо у првој рунди против ИДФ-а Осам израелских војника погинуло у борбама на југу Либана; Хезболах: Тек смо у првој рунди против ИДФ-а

Iranska Revolucionarna garda saopštila je da je ispalila oko 180 projektila prema Izraelu i upozorila da će, ako Izrael uzvrati, odgovor Teherana biti još "razorniji i pogubniji“, prenosi iranska državna televizija.

Američki predsednik Džozef Bajden naredio je američkoj vojsci da pomogne u odbrani Izraela od iranskih napada i obori rakete koje ciljaju Izrael, saopštila je Bela kuća.

U pucnjavi u južnom delu Tel Aviva, u Jafi, poginule su najmanje četiri osobe, sedam je povređeno, a dvojica napadača su neutralizovana, saopštila je izraelska policija, prenosi Rojters.

Prethodno je Izrael izveo dva napada na južna predgrađa glavnog grada Libana, Bejruta. Pogođena je i jedna višespratnica u luksuznom bejrutskom kvartu Džnah, ali je izraelska vojska tvrdila da je izvršila precizne udare, ne ciljajući civile.

Portparol Izraelskih bezbednosnih snaga Danijel Hagari izjavio je da trupe IDF-a neće ulaziti u Bejrut ili bilo koje veće gradove u Libanu, kao i da će izraelska kopnena operacija u toj zemlji biti najkraća moguća.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant obavestio je američkog ministra odbrane Lojda Ostina o izraelskim racijama na Liban i rekao da su Izrael i SAD saglasni oko važnosti uništavanja Hezbolahove "infrastrukture za napade" duž izraelsko-libanske granice.

Šef kancelarije za medije Hezbolaha Muhamed Afif izjavio je da izraelska vojska nije ušla na teritoriju Libana i upozorio je da su napadi grupe na Tel Aviv nekoliko sati ranije "samo početak".

Redžep Tajip Erdogan rekao je da će Turska stati uz Liban i podržati ga svim sredstvima nakon što je Izrael pokrenuo kopnene napade na tu zemlju.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи