Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Gaza: Civili ubijeni u napadu na Kan Junis; Netanjahu: Svet mora da izvrši pritisak na Hamas po pitanju sporazuma

Sukob Izraela i Hamasa – 342. dan. Svet treba da izvrši veći pritisak na Hamas da prihvati novi predlog sporazuma o Gazi, rekao je Benjamin Netanjahu. Palestinska militantna grupa rekla da je samo spremna da na primirje bez novih uslova. Četiri civila je ubijeno nakon što su izraelski ratni avioni bombardovali kuću u gradu Kan Junis.

Газа: Цивили убијени у нападу на Кан Јунис; Нетанјаху: Свет мора да изврши притисак на Хамас по питању споразума Газа: Цивили убијени у нападу на Кан Јунис; Нетанјаху: Свет мора да изврши притисак на Хамас по питању споразума

Izraelska vojska nastavlja sa akcijama širom Pojasa Gaze. Na meti IDF bili su Rafa i izbeglički kampovi – Džabalija i Nuseirat. Poginulo je najmanje 18 Palestinaca, među njima su i žene i deca, saopštile su palestinske vlasti.

IDF je, sa druge strane, potvrdio da je izveo napad na školu u izbegličkom kampu Nuseirat, ali tvrdi da je gađao komandni i kontrolni centar Hamasa.

Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA) saopštila je da je gotovo 530.000 dece primilo vakcinu širom Pojasa Gaze.

Šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanon Gebrejesus apeluje na hitno primirje i poručuje da imunizacija dece u Gazi nema smisla, kada ljudi svakodnevno ginu.

Dvojica pripadnika izraelske vojske poginula su u padu vojnog helikoptera na jugu palestinske enklave. Još sedmoro članova posade je u teškom stanju.

Na diplomatskom planu, Hamas je odbacio nove izraelske uslove za prekid vatre u Pojasu Gaze.

Istovremeno, napeto je i na Zapadnoj obali, gde su izraelske snage uhapsile 30 Palestinaca.

Nešto severnije, u pograničnom području Libana i Izraela, došlo je do nove razmene vatre.

Predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden reagovao je na ubistvo američke aktivistkinje Ajšenur Ezgi Ejgi na okupiranoj Zapadnoj obali i pozvao Izrael da utvrdi ko je odgovoran za taj napad, kazni ga i ubuduće uloži više napora kako se ništa slično ne bi ponovilo.

среда, 18. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи