Читај ми!

Svetski lideri na prijemu u Jelisejskoj palati; Vučić sa Makronom: Olimpijske igre simbol nade i fer-pleja

Prijem koji je priredio predsednik Francuske Emanuel Makron uoči otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara održan je u Jelisejskoj palati u Parizu u čast svetskih lidera i predsednika međunarodnih organizacija. Među sto odabranih zvanica bio je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je francuskom kolegi rekao da su Olimpijske igre simbol nade, ujedinjenja i nadmetanja u duhu fer-pleja.

Zvanice ispred Jelisejske palate, povodom otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara, dočekao je Emanuel Makron sa suprugom Brižit.

Francuski predsednik poželeo je dobrodošlicu svetskim liderima.

"Dragi prijatelji, dobrodošli", objavio je Makron na mreži Iks uz zajedničku fotografiju u Jelisejskoj palati.

Prijemu je prisustvovalo 85 svetskih lidera, među kojima su, osim predsednika Vučića, premijer Grčke Kirijakos Micotakis, predsednik Bugarske Rumen Radev, kancelar Nemačke Olaf Šolc, prva dama Sjedinjenih Američkih Država Džil Bajden, predsednik Poljske Andžej Duda, predsednik Argentine Havijer Milej, premijer Albanije Edi Rama, kancelar Austrije Karl Nehamer, predsednik Kameruna Pol Bija, emir Katara šeik Tamim bin Hamed el Tani, predsednik Mađarske Tomas Šujok i mnogi drugi.

Bilo je prisutno i 15 predsednika međunarodnih organizacija, između ostalih, generalni sekretar UN Antonio Guteres, predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i mnogi drugi.

Vučić zahvalio Makronu na dočeku: Olimpijske igre simbol nade i ujedinjenja

Predsednik Vučić zahvalio je Emanuelu Makronu na srdačnom dočeku u Jelisejskoj palati.

"Olimpijske igre su simbol nade, ujedinjenja i nadmetanja u duhu fer-pleja, stoga smo poželeli sportsku sreću svim našim olimpijskim timovima, uspešno nadmetanje i mnogo novih rekorda. Srbija je ponosna na svoje sportiste koji će nas predstavljati na ovom prestižnom takmičenju, a ja sam uveren da će pokazati izvanredne rezultate, kao što su to činili i ranije", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik je saopštio da je prijem u Jelisejskoj palati iskoristio za susrete sa evropskim i svetskim zvaničnicima.

"Svi imamo zajedničku želju,da naši nacionalni timovi ostvare što bolji rezultat. Verujem u Srbiju", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić izjavio je ranije danas da očekuje posetu francuskog predsednika Beogradu u narednih 50 dana.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи