Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Vlada u Gazi: U napadu na kamp u Nuseiratu 210 mrtvih, 400 ranjenih; Izraelska vojska spasila četiri taoca

Sukob Izraela i Hamasa – 246. dan. Najmanje 210 osoba, uključujući žene i decu, stradalo je u novom izraelskom napadu u Nuseiratu i okolnom području, podaci su vlade u Gazi. Izraelska vojska saopštila je da je u operaciji u centralnom Pojasu Gaze spasila četiri taoca koje je Hamas oteo u oktobru. Tokom operacija u južnom pojasu Gaze, pripadnici IDF-a izvršili su raciju i uništili vojni kompleks Hamasa u naselju Tel Sultan u Rafi.

Влада у Гази: У нападу на камп у Нусеирату 210 мртвих, 400 рањених; Израелска војска спасила четири таоца Влада у Гази: У нападу на камп у Нусеирату 210 мртвих, 400 рањених; Израелска војска спасила четири таоца

Agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRVA) saopštila je da ih Izrael nije upozorio pre napada na njihovu školu u Nuseiratu, u kojem je stradalo najmanje 40 ljudi, uključujući žene i decu.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, u međuvremenu, apelovao je na nezavisnu istragu napada, prema odluci Međunarodnog suda pravde, pozvavši i Izrael i Hamas da prihvate američki predlog o prekidu vatre.

Istovremeno su izraelske snage nastavile sa napadima širom Pojasa Gaze. Na meti IDF-a bio je ponovo izbeglički kamp Burejdž u centralnom delu palestinske enklave.

Izraelske snage napadale su i Rafu iz vazduha i sa zemlje. Oglasio se predsednik SAD Džozef Bajden koji je poručio da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu poslušao njegova upozorenja da se uzdrži od velike vojne ofanzive u Rafi, prilagođavajući planove IDF-a na ciljanu operaciju.

Prema proceni američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), izraelski premijer Benjamin Netanjahu prkosi pritiscima SAD da definiše krajnje rešenje za Pojas Gaze.

Ujedinjene nacije uvrstile su Izrael i Hamas na crnu listu zemalja i organizacija koje povređuju decu u zonama sukoba. 

Američka vojska ponovo je uspostavila pristanište za distribuciju pomoći u Gazi.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи