Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

IDF pojačao napade na Džabaliju i Rafu; Izrael odbacio odluku GS UN o palestinskoj kandidaturi za članstvo

Sukob Izraela i Hamasa – 222. dan. IDF je pojačao napade na kamp Džabalija i Rafu, javljaju palestinski mediji. EU poziva Tel Aviv da prekine vojne operacije širom Pojasa Gaze. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je odluku UN o palestinskoj kandidaturi za članstvo. Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim vazdušnim napadima od 7. oktobra porastao je na 35.233.

 ИДФ појачао нападе на Џабалију и Рафу; Израел одбацио одлуку ГС УН о палестинској кандидатури за чланство ИДФ појачао нападе на Џабалију и Рафу; Израел одбацио одлуку ГС УН о палестинској кандидатури за чланство

Izraelski tenkovi stigli su do naselja u istočnom delu Rafe. Vode se ulične borbe. Tvrde da su tom gradu poslednja uporišta Hamasa.

U iščekivanju kopnene ofanzive, Rafu je napustilo 360.000 Palestinaca. Sa severa Gaze otišlo je još 100.000 ljudi.

Više puta raseljeni Palestinci evakuisani su u dve humanitarne zone u peskovitom području uz obalu.

Reagovao je premijer Katara Mohamed bin Abdulrahman el Tani, koji je poručio da je ofanziva izraelske vojske na Rafu unazadila pregovore o prekidu vatre sa Hamasom.

Istovremeno, vode se borbe i u drugim delovima Pojasa Gaze. U kampu Nuseirat u centralnom delu Gaze stradalo je 36 ljudi.

Izraelski ministar nacionalne bezbednosti Itamar Ben Gvir pozvao je Izrael da ponovo uspostavi naselja u Pojasu Gaze i "ohrabri dobrovoljni odlazak" Palestinaca iz enklave.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи