Tramp u prednosti u pet ključnih država – Bajdenom nezadovoljni mladi, Afroamerikanci i Latinoamerikanci

Erozija podrške predsedniku SAD Džozefu Bajdenu među mladim, afroameričkim i latinoameričkim biračima – uznemirenim ekonomskim (ne)prilikama i dešavanjima u Gazi. Istraživanja obajavljuju Njujork tajms, koledž "Sijena" i Filadelfija inkvajer koji su sproveli novi set anketa.

Donald Tramp je ispred predsednika Bajdena u pet ključnih država, pokazuje novi set anketa.

Ključne države su Mičigen, Arizona, Nevada, Džordžija, Pensilvanija i - Viskonsin, jedini u kojem je trenutni predsednik SAD u prednosti.

Istraživanja Njujork tajmsa, koledža "Sijena" i Filadelfija inkvajera pokazala su da je Tramp bio u prednosti među sigurnim glasačima u direktnom meču protiv Bajdena u pet od šest ključnih država.

Žudnja za promenama i nezadovoljstvo zbog ekonomskih prilika i rata u Gazi među mladim, afroameričkim i latinoameričkim glasačima prete da ugroze Bajednovu demokratsku koaliciju.

Dešavanja od poslednjeg istraživanja (ni)su uticala na izbor glasača

Istraživanja su uglavnom nepromenjena od poslednje serije anketa obavljenim u novembru.

Od novembra, američka berza je porasla 25 odsto, počelo je krivično suđenje Trampu na Menhetnu, a Bajdenova kampanja je iskoristila desetine miliona dolara za politički marketing širom ključnih država.

Ankete daju malo naznaka da je bilo koji od ovih događaja pomogao Bajdenu, oštetio Trampa ili umanjio nezadovoljstvo biračkog tela.

Umesto toga, istraživanja su pokazala da troškovi života, imigracija, izraelski rat u Gazi i želja za promenom i dalje koče predsednikov položaj.

Bajden je imao koristi posle obrađanja o stanju Unije koje je održano u martu, ipak nastavlja da zaostaje u proseku nacionalnih anketa i anketa u šest ključnih država.

Izborna trka Bajdena i Trampa među neodlučnim glasačima

Trku dva kandidata najverovatnije će odlučiti "neodlučni" glasači.

Tramp je takođe u prednosti u tih pet država, ali je Bajden bolje kotiran u Mičigenu, malo zaostaje u Viskonsinu i Pensilvaniji.

Bajden je pobedio u svih šest ključnih država 2020. godine.

Pobede u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu bile bi mu dovoljne za reizbor, pod uslovom da pobedi svuda gde je pobedio pre četiri godine.

Rezultati istraživanja bili su slični i u hipotetičkom izboru između Bajdena, Trampa i nezavisnog kandidata Roberta F. Kenedija Mlađeg, koji bi, prema istraživanju, osvojio 10 odsto glasova u svakoj od država.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару