Читај ми!

IZ ČASA U ČAS

Borbe u centru Gaze; zatvoren prelaz Rafa; više od 10.500 poginulih Palestinaca uključujući 4.324 deteta

Trideset treći dan sukoba Izraela i Hamasa. Granični prelaz Rafa između Gaze i Egipta zatvoren je zbog neutvrđenih "bezbednosnih okolnosti", saopštio je portparol Stejt department. Izraelska vojska tvrdi da deluje "u srcu" grada Gaze. Ubijen šef Hamasa za proizvodnju raketa. Savetnik Benjamina Netanjahua tvrdi da Izrel ne planira "stalnu okupaciju" Gaze. Šefovi diplomatija zemalja G7 za određivanje "humanitarne pauze". Više od 10.500 poginulih civila u Gazi uključujući 4.324 deteta.

Борбе у центру Газе; затворен прелаз Рафа; више од 10.500 погинулих Палестинаца укључујући 4.324 детета Борбе у центру Газе; затворен прелаз Рафа; више од 10.500 погинулих Палестинаца укључујући 4.324 детета

Izraelski ministar Benjamin Netanjahu saopštio je da nema prekida vatre, niti isporuke goriva u Pojas Gaze dokle god Hamas ne oslobodi sve izraelske zarobljenike. Upozorio je, takođe, libansku grupu Hezbolah da ne otvara novi ratni front jer će mu to biti "greška života".

Ministar odbrane Izraela Joav Galan, istovremeno, istakao je da izraelske trupe deluju "u srcu" grada Gaze, te da se lider Hamasa Jahja Sinvar krije u bunkeru i ne može da kontaktira svoje saradnike. 

I tokom jučerašnjeg dana nastavljena je razmena vatre Izraela i Hezbolaha. Hezbolah je zapretio potpunom konfrontacijom ako Izrael nastavi svoju ofanzivu u Gazi.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje je pod kontrolom Hamasa, saopštilo je da je u izraelskim napadima od početka sukoba ubijeno najmanje 10.328 Palestinaca, uključujući 4.237 dece.

Za to vreme, preko graničnog prelaza Rafa u Egipat je evakuisano 320 stranih državljana, a Ujedinjene nacije (UN) ukazale su da pomoć civilima stiže u Gazu, ali da nema isporuke goriva, koje je preko potrebno bolnicama u toj palestinskoj enklavi.

недеља, 06. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи