Tramp možda već sutra izlazi iz bolnice, saradnici i lekari zbunjuju javnost

Zdravstveno stanje predsednika SAD Donalda Trampa se poboljšava, a lekari koji se brinu o njemu su rekli da bi mogao da se vrati iz vojne bolnice u Belu kuću već sutra. To je saopšteno nakon više protivrečnih poruka iz Bele kuće o Trampovom stanju koje su doprinele zabuni u vezi sa zdravljem američkog predsednika.

Doktor Šon Duli, jedan od lekara vojne bolnice "Volter Rid" u kojoj se Tramp leči rekao je da se zdravlje američkog predsednika poboljšava.

"Od petka ujutru nema temperaturu, a njegovi vitalni znaci su stabilni", rekao je Duli novinarima, preneo je Rojters.

Donald Tramp je ranije danas objavio video zapis u kojem je naveo da se oseća bolje i da su naredni dani stvarni test.

"Tokom sledećih nekoliko dana, pretpostavljam da je to stvarno test, pa ćemo videti šta će se dogoditi tokom sledećih nekoliko dana", rekao je Tramp.

Tramp se obratio nekoliko sati nakon različitih izjava ljudi iz američke administracije o njegovom zdravstvenom stanju.  

Lekari kažu jedno, saradnici drugo 

Tokom jučerašnjeg dana od zvaničnika Trampove administracije stizale su različite ocene zdravstvenog stanja predsednika i ostalo je nejasno koliko se Trampovo stanje pogoršalo otkako je dobio pozitivan test na koronavirus u petak ujutru.

Tim lekara Bele kuće saopštio je juče da se Trampovo stanje poboljšava i da se već spominje njegov povratak u Belu kuću. Nekoliko minuta posle toga, šef kabineta Mark Medouz saopštio je novinarima nešto lošiju ocenu Trampovog stanja.

"Vitalni znaci predsednika su u poslednja 24 sata bili veoma zabrinjavajući i sledećih 48 sati biće kritični u smislu njegove nege. Još uvek nismo na jasnom putu do oporavka", kazao je Medouz novinarima.

Nešto kasnije, Medouz je promenio ton i rekao da se Tramp oseća "veoma dobro" i da su "lekari prilično zadovoljni njegovim vitalnim znacima". Šef kabineta nije objasnio zbog čega je dao protivrečne izjave.

Trampov savetnik, koji je ostao anoniman, kazao je da Tramp nije bio srećan kada je čuo Medouzovu prvobitnu izjavu.

Međutim, u sinoćnom intervjuu za Foks njuz Medouz je rekao da je Trampovo stanje daleko gore nego što su zvaničnici saopštili javnosti i dodao da su doktori preporučili da predsednik ode u bolnicu nakon što su videli da ima temperaturu i da mi je nivo kiseonika u krvi ubrzano opao.

Jedan od lekara Bele kuće Šon Konli je novinarima ispred bolnice u kojoj je Tramp smešten juče rekao da američki predsednik nema problema sa disanjem i da nije uzimao kiseonik.

Odbio je da navede kada bi Tramp mogao da bude otpušten iz bolnice, a sinoć je izdao saopštenje u kojem je rekao da Tramp još uvek nije na čistini kada je reč o zdravstvenom stanju, ali da je njegov tim oprezno optimističan.

Predizborna kampanja usporena, ali nije zaustavljena 

Trampova bolest je usporila kampanju za predsedničke izbore koji su zakazani za novembar i usmerila pažnju na to kako se američki predsednik suočio sa pandemijom koronavirusa. Tramp, koji je kandidat Republikanske partije, nalazi se iza protivkandidata iz redova Demokrata Džozefa Bajdena.

Uprkos tome što se ne zna kada će se Tramp vratiti u kampanju, iz Trampovog štaba su naveli da će potpredsednik Majk Pens i Trampovo troje dece preuzeti kampanju i da će imati "agresivniji" raspored sledeće nedelje. 

Pens će, u slučaju da Tramp ne bude u mogućnosti da obavlja dužnost predsednika, preuzeti Trampove dužnosti.

Prema rezultatima istraživanja Rojtersa i Ipsosa koji su danas objavljeni, Bajden na nivou SAD ima prednost od 10 procenata u odnosu na Trampa, što je blagi porast u odnosu na prethodna dva meseca.

Oko 65 odsto Amerikanaca je reklo da se Tramp verovatno ne bi zarazio da je virus shvatio ozbiljnije, a taj stav deli i 50 odsto onih ispitanika koji su naveli da podržavaju Republikansku partiju. Oko 55 odsto ispitanika je navelo da ne veruje da je Tramp govorio istinu u vezi sa virusom.

недеља, 04. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару