Hoće li biti plazme

Nakon požara, koji je naneo veliku štetu postrojenjima i proizvodnim pogonima požarevačke fabrike keksa, kompanija Bambi obavestila je potrošače da u narednom periodu može doći do problema u distribuciji njihovih proizvoda. To može uticati na svakodnevicu domaćinstava u Srbiji jer su generacije stasale uz plazmu.

Iako je Kompanija Bambi najavila moguću nestašicu svojih proizvoda prvi put za šest decenija postojanja, Požarevljani su uvereni da proizvodnju Plazme ništa ne može zaustaviti. A kako i dolikuje, gotovo svaka porodica ima i svoje zalihe.

“Biće plazme, nema ni govora, oni će da se izbore da bude plazme. Ne uvek bilo i uvek će da bude”.

“Ja sam se snabdela već. Ne smem da kažem koliko. Dva i nešto kilograma. Nema baka više para. Naša plazma radi od šezdeset i neke godine, ja sam bila mala. I neka se adaptiraju pogoni i neka im sa srećom”.

“Plazmu koristi moj muž 34 godine, šećeraš je 34 godine. Tražim, nigde je nema, evo sad sam došla ovde”, kažu Požarevljani.

Deca obožavaju plazmu, pogotovo beba. I mi odrasli volimo plazmu, svi smo porasli uz nju. Kupujemo stalno, tako da imamo zalihe kod kuće, ali biće nam žao ako je ne bude po prodavnicama”, kažu anketirani građani.

Sva radna mesta su sigurna, poručuju iz kompanije. Sa druge strane, zaposleni su ujedinjeni da pomognu u oporavku, pa im nije teško da privremeno rade i u proizvodnim pogonima u Paraćinu.

"Ja sam na poziciji pekača”, kaže Jadranka Gajić, zaposlena. “Kad bude došao red na mene, naravno da ću da idem. Moramo da budemo solidarni u ovim teškim vremenima".

Problemi u proizvodnji, sada su vidljivi i u prodavnicama.

Bogdan Radošević, prodavac ističe: "Imamo plazmu u manjim pakovanjima, ali imamo nestašicu najvećeg pakovanja plazme već nedelju dana. Pre su najviše kupovali veliku, a sada pitaju da li ima velika, pa kad vide uglavnom ne uzmu nijednu."

U Požarevcu trenutno radi samo manji deo proizvodnog pogona koji nije bio zahvaćen požarom. Proizvodnja će ponovo dostići puni kapacitet, kada bude završena sanacija i obnova proizvodnih linija koje su u toku.

"Mi ćemo nastaviti da investiramo, investiraćemo još više u izgradnju, rekonstrukciju, ali i u razvojne i proizvodne kapacitete, dok će Bambi tim posvećeno raditi na iznalaženju najoptimalnijih rešenja, kako bi se što pre vratili poslovanju u punom obimu", ističe Dragan Stajković, generalni direktor kompanije "Bambi".

Bambi je ponos Požarevljana i jedini koji nije prestajao sa radom kada je propala gotovo cela ovdašnja industrijska zona. Zato i dele brigu za njegovu budućnost.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи