Svečani doček košarkaša kraljevačke Gimnazije sa Svetskog prvenstva u Kini

Kraljevački gimnazijalci, kao predstavnici Srbije, osvojili su četvrto mesto na Svetskom srednjoškolskom košarkaškom prvenstvu u Kini. Upravo su se vratili, a ispred zgrede Grdske uprave dočekale su ih porodice, prijatelji, profesori i sugrađani.

Pred pobednicima đačke olimpijade u Srbiji redom su padale ekipe Brazila, Čilea, Mongolije, Ugande. U četvrtfinalu su nadigrali Belgiju, a u pohodu na finale zaustavili su ih budući šampioni Grci. Ipak, kraljevački gimnazijalci sugrađane su podsetili da je je njihov grad - grad košarke.

“Svako je dao svoj maksimum, to je najbitnije. niko se ne kaje i znamo da smo uradili sve što smo mogli”, kaže Vojin Šobotović, košarkaš.

“Mislim da je možda i umor uticao na to da u polufinalu izgubimo od Grčke. Slažem se da su bolji, bili su više spremniji od nas, ali četvrto mesto u svetu mislim da nije mala stvar”, navodi Vukašin Mušikić.

“San je definitivno da se bavimo košarkom ali opet i posle te košarke ima ... ima život posle toga tako da i škola treba da se završi”, kaže košarkaš Ognjen Kaličanin.

Bronza je izmakla za dlaku. Ali, za razliku od drugih ekipa koje su na takmičenje povele igrače sa profesionalnim ugovorima, više trenera, fizioterapeute kraljevačke gimnazijalce je pratio samo profesor fizičkog.

“Naše znanje sportsko, naš borbeni duh i sve to je sve to nadvladao tako da smo eto, kao jedna školaska ekipa, što i treba da bude svrha ovog takmičenja, postigli izuzetno dobar rezultat”, kaže Vladimir Adamović, profesor fizičkog u gimnaziji i trener ekipe.

Umesto u školu ili kućama, po dolasku u Kraljevo otišli su ispred zgrade gradske uprave, gde im je priređen doček.

“Ja sam sam išao u Gimnaziju i stvarno ne pamtim kad je neka ekipa neke generacije stigla ovoliko daleko kao oni”, navodi Matija Jordović, iz Kraljeva.

“Oni nisu to baš to toliko očekivali. mislm da s obzirom kako su krenuli da probaju, da su se super pokazali”, kaže Tara Dimitrijević iz Kraljeva.

“Jedan od najvećih uspeha naše Gimnazije, rezultatski. i ona sva zalaganja oko formiranja sportskog odeljenja su dala konačno rezultat”, navodi Mirko Vidić, bivši direktor Gimnazije Kraljevo.

Vukašin Mušikić, Aleksa Drašković, Mirko Vučković, Ognjen Kaličanin, Ognjen Vasić Kovačević, Vojin Šobotović, Filip Vučković, Ognjen Matović, Vuk Dimitrijević i Vojin Gojković. Igrači su uz koje će se, nadaju se u gradu na Ibru, ljubitelji košarke tek radovati.

недеља, 07. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару