Свечани дочек кошаркаша краљевачке Гимназије са Светског првенства у Кини

Краљевачки гимназијалци, као представници Србије, освојили су четврто место на Светском средњошколском кошаркашком првенству у Кини. Управо су се вратили, а испред згреде Грдске управе дочекале су их породице, пријатељи, професори и суграђани.

Пред победницима ђачке олимпијаде у Србији редом су падале екипе Бразила, Чилеа, Монголије, Уганде. У четвртфиналу су надиграли Белгију, а у походу на финале зауставили су их будући шампиони Грци. Ипак, краљевачки гимназијалци суграђане су подсетили да је је њихов град - град кошарке.

“Свако је дао свој максимум, то је најбитније. нико се не каје и знамо да смо урадили све што смо могли”, каже Војин Шоботовић, кошаркаш.

“Мислим да је можда и умор утицао на то да у полуфиналу изгубимо од Грчке. Слажем се да су бољи, били су више спремнији од нас, али четврто место у свету мислим да није мала ствар”, наводи Вукашин Мушикић.

“Сан је дефинитивно да се бавимо кошарком али опет и после те кошарке има ... има живот после тога тако да и школа треба да се заврши”, каже кошаркаш Огњен Каличанин.

Бронза је измакла за длаку. Али, за разлику од других екипа које су на такмичење повеле играче са професионалним уговорима, више тренера, физиотерапеуте краљевачке гимназијалце је пратио само професор физичког.

“Наше знање спортско, наш борбени дух и све то је све то надвладао тако да смо ето, као једна школаска екипа, што и треба да буде сврха овог такмичења, постигли изузетно добар резултат”, каже Владимир Адамовић, професор физичког у гимназији и тренер екипе.

Уместо у школу или кућама, по доласку у Краљево отишли су испред зграде градске управе, где им је приређен дочек.

“Ја сам сам ишао у Гимназију и стварно не памтим кад је нека екипа неке генерације стигла оволико далеко као они”, наводи Матија Јордовић, из Краљева.

“Они нису то баш то толико очекивали. мислм да с обзиром како су кренули да пробају, да су се супер показали”, каже Тара Димитријевић из Краљева.

“Један од највећих успеха наше Гимназије, резултатски. и она сва залагања око формирања спортског одељења су дала коначно резултат”, наводи Мирко Видић, бивши директор Гимназије Краљево.

Вукашин Мушикић, Алекса Драшковић, Мирко Вучковић, Огњен Каличанин, Огњен Васић Ковачевић, Војин Шоботовић, Филип Вучковић, Огњен Матовић, Вук Димитријевић и Војин Гојковић. Играчи су уз које ће се, надају се у граду на Ибру, љубитељи кошарке тек радовати.

петак, 05. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару