Priznanja šabačkim sportistima

Iza šabačkih sportista je još jedna uspešna godina. Nedeljnik „Glas Podrinja“ 62. put dodelio je priznanja najboljima.

Kada je seo u invalidska kolica, znao je da više neće moći da igra fudbal, ali je ubrzo ponovo počeo da pobeđuje, prvo sebe a zatim u stonom tenisu i svoje protivnike. Paraolimpijac koji je iz Rija 2016. u Srbiju doneo bronzu, po uspesima će pamtiti i ovu godinu.

„Po tom drugom mestu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, moj najveći uspeh na evropskim prvenstvima, i nadam se dobar uvod za sledeću godinu za paraolimpijske igre, nadam se da ću uspeti da se plasiram“, kaže Mitar Palikuća, najbolji sportista po oceni čitalaca.

Todor Jandrić, golman „Metaloplastike“, najbolji je sportista Podrinja po oceni žirija. Stručnjaci i čitaoci, odlučili su da pehar u konkurenciji dama uruče Aleksandri Krstić, rukometašici „Medicinara“.

„Sa reprezentacijom smo bili na Evropskom prvenstvu, tu smo uzele srebro, u mlađim kategorijama na državnom prvenstvu smo isto bili šampioni“, priča Aleksandra Krstić, najbolja sportistkinja.

Istorijski uspeh u gradu koji do pre četiri i po godine nije imao zatvoreni bazen ostvarili su vaterpolisti.

„Godinu 2019. ću sigurno pamtiti po osvajanju duple krune VK 'Šabac' i, nažalost, po izgubljenom finalu Kupa Srbije, planovi su da radimo što jače, kvalitetnije i da pokušamo da se podignemo ne bismo li zapretili svima za osvajanje nove titule“, kaže Miodrag Mirović, kome je uručena nagrada koje se dodeljuje najboljem klubu.

Izbor najboljih sportista Glasa Podrinja je najdugovečniji u Srbiji. Ove godine, priznanja su dodeljena u deset kategorija, pehare, medalje i diplome dobili su i najsupešniji treneri, nade kao i sportski radnici u gradu i dijaspori.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару