Šta je "Iza zatvorenih vrata" u Čajetini

Tridesetak zaljubljenika u sedmu umetnost, mladih entuzijasta iz Čajetine, nedavno su završili film „Iza zatvorenih vrata“, dramu sa primesama horora koja je nastavak kratkometražnog filma pod istim nazivom. Njihov prvi film dobio je „Zlatnu piramidu“ na Festivalu srpske fantastike, a pred drugim je takmičarska, sezona festivala.

Poneti uspehom i dobrim kritikama za prvi kratkometražni film, ali i istinski zaljubljeni u to što volonterski rade, pre dve godine upustili su se u novi, za njih nepoznat, poduhvat, rad na dugometražnom filmu.

„Mi svi volimo filmove, tako da je svako od nas imao neku ideju, neki predlog, šta da se uradi. Bilo je veoma zanimljivo učestvovati u jednoj, da kažem produkcijski veoma zahtevnoj sceni koja je snimana na više lokacija, tako da je to bilo jedno veoma zanimljivo iskustvo, pravi osećaj jednog filmskog seta“, kaže glumac Miroslav Jevremović.

Njegov kolega Radovan Ljubojević dodaje: „Ja sam u filmu bio najmlađi hajduk koji je tu bio samo posmatrač tog nesrećnog događaja. Bilo je jako teško i izazovno raditi sa životinjama, svi smo bili napeti, bila je baš zima.“

Pekari, pravnici, novinari, montažeri, školaraci i troje profesionalnih glumaca, njih 30-ak, čine ekipu koja je dve i po godine, jednom televizijskom kamerom i uz improvizaciju ostale opreme, snimila dramu sa primesama horora.

„Radi se o jednoj porodičnoj tragediji koja je prouzrokovana događajima iz daleke prošlosti. Preci naših glavnih junaka su počinili zločin i nakon dugo godina taj zločin ih je stigao u vidu kazne, iako su oni bili nedužni sami po sebi, njihova porodica je nosila to teško breme“, objašnjava Blagoje Radišić, glumac i asistent režije.

David Kolaković, autor filma kaže da je ovo tema koja je nekima tabu, nekima nije: „Ali ono što ja mislim da je to tema koja se godinama vuče kroz naš narod i sastavni je deo našeg folklora, sad da li su one stvarne ili ne, nama su bile zanimljive i rešili smo da ih stavimo u film.“

I ma kakav uspeh ostvarili na predstojećim festivalima, kažu, ponosni su na svoj novi film i trag koji su njime već ostavili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару