Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Zelenski tvrdi: Severna Koreja šalje ljude u Putinovu vojsku; Rusi dronovima uništili minsku barijeru u Harkovskoj oblasti

Rat u Ukrajini – 963. dan. Predsednik Vladimir Zelenski optužio je Severnu Koreju da isporučuje Rusiji ne samo oružje, već i osoblje za vojne snage i pozvao partnere da pojačaju podršku Ukrajini. Oružane snage Rusije su bespilotnim letelicama uništile minsku barijeru ukrajinskih snaga u oblasti Harkov, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Зеленски тврди: Северна Кореја шаље људе у Путинову војску; Руси дроновима уништили минску баријеру у Харковској области Зеленски тврди: Северна Кореја шаље људе у Путинову војску; Руси дроновима уништили минску баријеру у Харковској области

Međusobni napadi dronovima se nastavljaju. Ukrajina tvrdi da je za 24 sata oborila 24 od 28 ruskih bespilotnih letelica, dok Rusija ističe da je uništila 47 ukrajinskih dronova iznad više ruskih oblasti.

Ukrajinska vojska, takođe, evakuisala je šest porodica sa 12 dece iz Sumske oblasti, gde se vode teške borbe.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov, istovremeno, izjavio je da rad zemalja koje poseduju nuklearno oružje – Rusije, Kine, Britanije, SAD i Francuske – u formatu "nuklearne petorke" nikada nije prestao, a rusko Ministarstvo spoljnih poslova navelo je da BRIKS nikada nije bio i neće biti vojni savez.

List Politiko, u međuvremenu, javio je da će se ministri odbrane NATO-a sastati sledeće nedelje da bi počeli, posle 25 godina, da preispituju svoju politiku prema Rusiji, s obzirom na to da su odnosi Alijanse i Moskve "dotakli dno" nakon izbijanja rata u Ukrajini. 

Kremlj je, međutim, prokomentarisao izjavu Kamale Haris, koja je ruskog predsednika Vladimira Putina opisala kao "diktatora ubicu", istakavši da takva tvrdnja razotkriva na kakav način političari u Vašingtonu pokušavaju da nametnu svoje stavove svetu.

Za to vreme, Poljska privremeno zabranjuje izbeglicama da traže azil u toj zemlji nakon što pređu belorusku granicu jer, tvrdi, Rusija i njeni saveznici koriste migrante da bi vodili "hibridni rat" protiv zemalja članica EU.

понедељак, 14. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи