Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Moskva: Uništen ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima; Kijev: Rusija iz vazduha napala pet regiona

Rat u Ukrajini – 876. dan. Tokom noći su ukrajinski dronovi ciljali mete na Krimu i u Barjanskoj oblasti, javlja Moskva. Ruske snage su u Donbasu uništile ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima, saopštava ruska vojska. Ursula fon der Lajen predstavila je u EP program uoliko bude reizabrana na čelo EK i istakla podršku Ukrajini uprkos putovanju mađarskog premijera Viktora Orbana u Moskvu u okviru "misije pomirenja".

Москва: Уништен украјински центар за даљинско управљање дроновима; Кијев: Русија из ваздуха напала пет региона Москва: Уништен украјински центар за даљинско управљање дроновима; Кијев: Русија из ваздуха напала пет региона

Ruski PVO sistemi uništili su tri ukrajinska drona iznad Belgorodske i Voronješke oblasti, saopštilo je tamošnje Ministarstvo odbrane.

Tri osobe su povređene u napadima ukrajinskih bespilotnih letelica u selu Novoivanovka u Kurskoj oblasti, naveo je vršilac dužnosti gubernatora tog regiona Aleksej Smirnov.

Obe strane razmenile su ratne zarobljenike. Kako se navodi, 95 vojnika vraćeno je u Rusku Federaciju, a isto toliko u Ukrajinu.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je da rešenje ukrajinske krize mora da uzme u obzir realnost na terenu i naglasio da će se sukob okončati kada Zapad prestane da "napumpava" Kijev oružjem.

Ministar odbrane u holandskoj vladi Ruben Brekelmans najavio je da će u Ukrajinu u bliskoj budućnosti stići lovci F-16 iz te zemlje.

Na prvoj plenarnoj sednici u Strazburu novi sastav Evropskog parlamenta usvojio je većinom glasova Rezoluciju o nastavku podrške Ukrajini.

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp tvrdi da je tokom svog prvog mandata pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina i rekao mu da nikada ne napada Ukrajinu. U svojoj reakciji, Kremlj je saopštio da sa Trampom ništa dobro nije učinjeno za Rusiju, ali da je postojao dijalog.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару