Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Ruski udar – poginula 41 osoba, 149 ranjeno; Moskva: Stradanje civila zbog pada ukrajinske rakete

Rat u Ukrajini – 866. dan. U masovnom raketnom udaru ruskih snaga širom Ukrajine, poginula je najmanje 41 osoba, a 149 ih je ranjeno. Volodomir Zelenski tvrdi da je ispaljeno više od 40 raketa. Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je optužbe Kijeva o namernom napadu na civile, ističući da je razaranje izazvao pad ukrajinske rakete protivvazdušne odbrane.

Руски удар  – погинулa 41 особа,  149 рањено;  Москва: Страдање цивила због пада украјинске ракете  Руски удар – погинулa 41 особа, 149 рањено; Москва: Страдање цивила због пада украјинске ракете

Volodimir Zelenski sastao se u Odesi sa novim ministrom odbrane i spoljnih poslova Holandije i ministrom odbrane Velike Britanije, povodom Dana Mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine.

Holandija će zajedno sa svojim partnerima obezbediti Ukrajini dodatni PVO sistem "patriot", saopštili su ministri odbrane i spoljnih poslova te zemlje.

Rusija saopštava da je uništila dva ukrajinska PVO sistema "patriot" i radarsku stanicu "žirafa" u oblasti Odese. Kijev tvrdi da su u pitanju lažni sistemi.

Na Pokrovskom pravcu u Donjeckoj oblasti, ukrajinski PVO lovci su oborili ruski "su-25", objavila je ukrajinska vojska na Telegramu.

Navodi se da su obaveštajci napali logistički centar u kojem su "ruski osvajači čuvali opremu za tenkove i municiju".

Kijev je izvestio da su obaveštajci spalili skupu atomatizovanu rusku stanicu za ometanje "žitel", a da se u udaru ukrajinskih dronova zapalilo veliko skladište municije u Voronješkoj oblasti.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto najavio je za sledeću sedmicu nove mirovne sastanke premijera Viktora Orbana, a političarima poručio da "vežu pojaseve".

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи