Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Vojska Ukrajine: Na Pokrovskom i Harkovskom pravcu najžešće borbe; Rusija nastavlja sa proterivanjem u medijima

Rat u Ukrajini – 854. dan. Više od stotinu okršaja se dogodilo duž cele linije fornta, a najžešće je u pravcu Pokrovskog i u oblasti Harkova, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Rusija je proterala dopisnicu austrijskog ORF-a, a kako iz Moskve navode, reč je o odgovoru na istu meru iz Austrije propisanu novinaru TASS-a. Humanitarni štab u Hersonu je napadnut pri čemu je pet osoba povređeno, javlja Kijev.

Војска Украјине: На Покровском и Харковском правцу најжешће борбе; Русија наставља са протеривањем у медијима Војска Украјине: На Покровском и Харковском правцу најжешће борбе; Русија наставља са протеривањем у медијима

Najviše borbi na frontu odigralo se na Pokrovskom pravcu, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Ističu da Rusija pojačava tempo ofanzivnih dejstava.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov izjavio je da velike sile treba da spreče svet da sklizne u nuklearni haos.

Evropska unija održala je prvu međuvladinu konferenciju na ministarskom nivou za otvaranje pristupnih pregovora sa Ukrajinom i  Moldavijom.

Rusija je ograničila emitovanje 81 evropskog medija na svojoj teritoriji, kao odgovor na slične mere protiv ruskih medija u EU, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Međunarodni krivični sud izdao je danas nalog za hapšenje bivšeg ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Rusije Valerija Gerasimova zbog navodnih ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti, javlja Si-En-En.

Savet bezbednosti Rusije saopštio je da je nalog za hapšenje "besmislen" i da je deo hibridnog rata protiv Moskve.

петак, 13. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи