Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Napad na Harkov, osmoro ranjenih; Zelenski: Najteže u Donjeckoj oblasti, kontrolišemo Sumsku

Rat u Ukrajini – 838. dan. Najmanje osmoro ljudi ranjeno je u ruskom vazdušnom napadu na Harkov. Rusija je spremna da odgovori na udare po svojoj teritoriji i mislim da će ukrajinska avijacija prestati potpuno da postoji, poručio je zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije Vladimir Džabarov. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da je situacija najteža u Donjeckoj oblasti, a da je Sumska pod punom kontrolom odbrambenih snaga.

Напад на Харков, осморо рањених; Зеленски: Најтеже у Доњецкој области, контролишемо Сумску Напад на Харков, осморо рањених; Зеленски: Најтеже у Доњецкој области, контролишемо Сумску

Ukrajinski vojni izvor preneo je za Skaj njuz da su avioni prvi put tokom rata, pogodili metu na teritoriji Ruske Federacije, komandni centar u Belgorodskoj oblasti.

Mediji su, takođe, prenosili i da je u toj oblasti pogođeno i skladište municije. Ruska strana nije potvrdila nijednu od tih informacija, osim da su ukrajinski dronovi napadali Belgorodsku oblast.

Moskva se nije oglašava ni o tvrdnjama Kijeva da su njihove snage prvi put pogodile najsavremeniji ruski lovac Su-57 i to na aerodromu u Rusiji.

Predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Andrij Jusov ističe da bi prema preliminarnim informacijama, u napadu na Rusiju, mogla biti pogođena dva "ultramoderna" lovca Su-57, kao i da je neprijatelj pretrpeo gubitke među ljudstvom.

Šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su zemlje Zapada razumele predsednika Vladimira Putina kada je govorio o mogućim isporukama ruskog oružja u druge regione sveta, kao odgovor na slanje oružja sa Zapada Ukrajini.

Američki predsednik Džozef Bajden dogovorio se sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o korišćenju profita od zamrznutih ruskih sredstava za pomoć Ukrajini.

недеља, 08. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару