Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Скај њуз: Удар на прву руску мету, командни центар у области Белгорода; откривено колико је Украјинки у војсци

Рат у Украјини – 837. дан. Први пут током рата војни авиони Кијева су погодили мету на територији Русије, командни центар у области Белгорода, саопштио је украјински војни извор за "Скај њуз". Запад је користио Украјину као оруђе за напад на руску територију, али више нема потребе за то, јер сада директно координира нападе, истакла је портпарол руског МИП-а Марија Захарова. Кијев је објавио да више од 67.000 жена служи у Оружаним снагама. Запослено је 19.000 Украјинки, а све остале су војна лица.

Скај њуз: Удар на прву руску мету, командни центар у области Белгорода; откривено колико је Украјинки у војсци Скај њуз: Удар на прву руску мету, командни центар у области Белгорода; откривено колико је Украјинки у војсци

Руска војска је оборила седам дронова, а током јучерашњег дана је обарала и ракете изнад Белгорода, саопштава Москва.

Руси су смањили активност у Харковској области, али настављају прегруписање, саопштио је шеф Харковске области Олег Синегубов.

Председник Володимир Зеленски је оценио да је веома важан резултат то што војска Руске Федерације није успела да спроведе своју "операцију у Харкову".

Из украјинске војске тврде да се активне борбе воде у Вовчанску у Харкову, као и да држе већи део града.

Један мушкарац је погинуо, а још две жене су повређене у руском бомбардовању, саопштила је управа Харковске војне области.

Председници Француске и САД у Паризу подржали коришћење профита руске имовине, заробљене у Европи, за помоћ Украјини.

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба истиче да ће Украјина, када се укаже прилика, постати чланица НАТО-а и да је то "историјска чињеница".

Премијер Украјине Денис Шмигаљ је током јучерашњег дана изјавио да ради само 27 одсто украјинских термоелектрана.

Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је да је на изборима за Европски парламент неопходно изабрати посланике који ће подржавати мировне иницијативе, а не наставак рата у Украјини.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије